Gecertificeerd personeel is goed personeel 

Therese/ oktober 21, 2019/ Personeel/ 0 reacties

Natuurlijk zijn er diverse service providers die u kunnen voorzien van tijdelijk of gedetacheerd personeel. Certificering is dan geen probleem voor uw bedrijf, omdat de werknemer in dienst blijft van het detacherende bedrijf.

Maar het tijdelijk inhuren van personeel is duur. Het is meestal ook duurder dan zelf een opleiding verzorgen.

In eigen opleidingen

In diverse branches is het certificeren door eigen opleidingen heel gewoon. De meeste medische beroepen worden onderwezen in een werk-leer omgeving door middel van het certificeren van het personeel.

Ook wordt bij steeds meer technisch personeel de vraag naar voortgezette opleidingen en ontwikkeling in het eigen vakgebied, maar ook daarbuiten steeds groter. Opleidingen en trainingen in uw eigen bedrijf is een investering in uw personeel. Het resultaat voor u is belangrijk. U hoeft niet meer buiten de deur te zoeken naar gecertificeerd personeel. Maar ook het personeel zelf zal met meer vertrouwen hun werk kunnen doen. Een vertrouwen dat is gebaseerd op werkelijke kennis en kunde, opgedaan in de eigen omgeving.

Naar buiten treden

Het is voor uw personeel belangrijk dat er werkelijke opleidingen en trainingen gegeven worden, met officiële certificaten en diploma’s. U zou daarvoor op zoek kunnen gaan naar een bestaand opleidingsinstituut binnen uw eigen branche. In relatie met dat instituut zou u dan gecertificeerd personeel kunnen gaan opleiden, niet alleen voor uw eigen bedrijf, maar ook voor collega-bedrijven.

Goed opgeleid en gecertificeerd personeel is goed personeel, niet alleen voor uw eigen bedrijf maar voor de hele industrie. Mocht u denken dat u daarmee uw eigen concurrentie sterker maakt dan heeft u mogelijk gelijk. Maar ook de veiligheid op de werkvloer in de hele branche zal beter worden met gecertificeerd personeel. Dat zal de goede naam van de hele branche nog verbeteren, inclusief de goede naam van uw eigen bedrijf.

Investeren in het personeel

Beter personeel betekend niet alleen meer productie, maar vooral productie van een hogere kwaliteit. Ook de motivatie van het personeel zal al snel beter worden. Dat betekent minder verzuim en vooral minder verloop naar andere bedrijven in de branche.

Een investering in uw personeel, persoonlijk en vakgericht, betekend altijd winst. Persoonlijk betrokken werknemers zijn betere werknemers.

 

Deel dit Bericht

Laat een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*