Wilt u graag duurzaam gaan ondernemen, maar weet u niet precies hoe u dit voor elkaar krijgt? Volg dan een cursus MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. In een cursus MVO leert u precies wat MVO inhoudt en wat u ermee kan zodat uw bedrijf straks duurzaam onderneemt.

Leer MVO

Wilt u graag leren hoe uw bedrijfsactiviteiten meer kunnen beteken voor de mens, maatschappij en milieu en hoe duurzaam ondernemen in uw bedrijf kunt passen? In een cursus MVO krijgt u inzicht in alle mogelijkheden wat betreft duurzaam ondernemen. Tijdens een cursus maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat u de drie P’s van people, planet en profit in kaart brengen en kijken hoe deze zich verhouden in uw bedrijf. Alles wat u qua kennis heeft wordt direct in de praktijk gebracht in een adviesrapport.

People

Bij MVO gaat het om drie P’s: people, planet en profit. Bij people gaat het erom dat de juiste medewerkers op de juiste plek zitten en dat ze zich voortdurend kunnen ontwikkelen en uitgedaagd worden. Hierbij kijken we naar de behoeften en belangen van de mensen in het bedrijf.

Planet

Bij planet gaan we kijken hoe uw bedrijf zo veel mogelijk rekening kan houden met het milieu. Denk aan minder energie verbruiken of niet alles laten printen. Bij Planet wordt dus gekeken naar de milieueffecten die het bedrijf veroorzaakt en wat we daar aan kunnen doen.

Profit

Hoe kunt u door middel van MVO winst maken? Duurzaam ondernemen gaat uiteindelijk over winstgevendheid op economisch, sociaal en ecologisch vlak. Hier kijken we dus naar hoe MVO zich invult in de organisatie en op welke manier dit winst oplevert?

Studiemateriaal MVO cursus

Tijdens uw cursus worden verschillende elementen behandeld. Zo wordt er gekeken naar de betekenis van MVO en de oorsprong van het duurzaam ondernemen, hoe MVO kan worden geïmplementeerd in het bedrijf en het management ervan, de toekomst van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de internationale MVO-normen en standaarden. Er wordt tijdens een MVO cursus een hoop kennis opgedaan waar u uw hele verdere carrière iets aan hebt.