Presenteren in een andere taal

Therese/ oktober 23, 2019/ Presenteren/ 0 comments

Presenteren is iets wat ontzettend moeilijk kan zijn. Je hebt vaak zenuwen omdat je voor een (grote) groep een verhaal moet doen, maar daarbij komt ook nog dat je je er goed op moet voor bereiden. Laat staan als je een presentatie in een andere taal moet doen. In deze tekst gaan we kijken wat je het beste kan doen om je voor te bereiden op een presentatie in een andere taal.

Presenteren in een andere taal

Natuurlijk komen er al een hoop zenuwen bij kijken wanneer je in je eigen taal moet presenteren. Laat staan wanneer je dit moet doen in een andere taal. De kunst van presenteren met minder zenuwen zit hem in het voorbereiden. Hoe beter je bent voorbereid, hoe minder zenuwen er zullen zijn. In eigen taal voorbereiden is natuurlijk prima te doen, maar voorbereiden in een andere taal is andere koek. Je weet namelijk niet precies hoe bepaalde woorden worden uitgesproken en hebt ook geen referentie. Een goede tip is om de taal eerst zoveel mogelijk meester te worden. Denk bijvoorbeeld aan een taaltraining. Het kan zijn dat je natuurlijk de taal al een beetje spreekt, maar door een taaltraining te doen kun je de taal nog beter krijgen.

Voordelen taaltraining

Wat helpt het nou als je een taaltraining hebt gehad? Je leert precies de woorden te gebruiken die je nodig hebt. Waarbij je soms moet zoeken naar woorden omdat je de taal niet perfect spreekt, kun je na de taaltraining de juiste woorden vinden. Dit zal een hele hoop van de zenuwen wegnemen omdat je niet zenuwachtig hoeft te zijn om de vreemde taal te moeten spreken. Je hebt de presentatie natuurlijk vaak geoefend waardoor er eigenlijk helemaal geen zenuwen hoeven te zijn. Met een taaltraining kun je er dus voor zorgen dat je niet meer zenuwachtig hoeft te zijn voor een presentatie in een andere taal.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*
*